zaterdag 30 januari 2021

Memory deken, 300ste blogpost & give-away

Wauw. Bij het schrijven van 1 van mijn vorige blogs viel het mij op. Ik had al bijna 300 blogjes geschreven. En dit is hem dan. Mijn 300ste blog. Laat ik direct zeggen dat ik het niet gehaald had zonder al die lieve, leuke en vrolijke reacties die ik altijd krijg van jullie, mijn volgers. Daarom laat ik deze post beginnen met een give-away. Ik heb besloten om iets leuks weg te geven, uit mijn eigen garenvoorraad. Daarbij doe ik een leuke projectbag die mijn moeder heeft gemaakt. Wat moet je doen?? Laat even een leuke reactie achter hieronder zodat ik weet dat je mee doet. Simpel toch.

Er was eigenlijk maar 1 project wat ik kon laten zien in deze 300ste post. Een heel bijzonder project. Het is de memorydeken die ik voor mijn ouders maakte. Vrij kort al na het overlijden van Wouter ontstond er een idee voor een deken. Ik wilde graag iets hebben om aan te werken. Het werd een granny square deken. Het moest de vorm van een hart worden met zijn naam erin. Een kleurrijke deken, want zo was hij. Ik bestelde uiteindelijk bijna elke kleur Stylecraft special DK. Een heel mooi palet aan kleuren heeft dit merk en werkt erg fijn voor dekens. Het hart bestaat uit 366 squares. 1 voor elke dag van het eerste jaar zonder Wouter + 1 voor zijn sterfdag. Die squares, de eerste en de laatste, zijn samen met zijn naam zwart. De rest is gekleurd. En de sterfdag van mijn opa is ook zwart. Ik wou veel blauw en gelukkig heeft Stylecraft veel verschillende kleuren blauw. Uiteindelijk kostte de deken mij veel langer als een jaar, maar dat maakte mij niet uit. Het hart werd opgevuld met witte squares. De deken werd uiteindelijk 24 x 26 squares. 

Zelfs de rand is wel een beetje speciaal. Ten eerste omdat dit de kleuren waren die Wouter erg graag droeg. Maar ook om nog een reden. Op Wouters begrafenis draaiden we het nummer: Red van Taylor Swift. Het refrein van het nummer gaat zo:

Losing him was blue, like I'd never known
Missing him was dark gray, all alone
Forgetting him was like trying to know
Somebody you never met
But loving him was red
Loving him was red

Zwart deed ik er nog tussen voor de andere regels en voilà, zo kwam ik op de kleuren voor de rand.

Ik gaf de deken aan mijn ouders voor hun trouwdag afgelopen jaar, ze waren er erg blij mee.Het patroon dat ik gebruikte is de Granny patches van Cherry Heart. Ik ben dol op de patronen van Sandra. Altijd super duidelijk, ik heb al meerder patronen van haar gemaakt. 


Fijne weekend lieve mensen. Vergeet niet te reageren voor deelname aan de give-away😉

Lieve groetjes,
Emily
13 opmerkingen:

 1. Waaaaw, wat een heel mooi deken met een hartelijke boodschap. Mooi gebaar zal dat zijn voor je ouders.
  Gefeliciteerd met je 300 ste blogpost!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, die deken heb je mooi gemaakt. Heel speciaal met al die referenties naar Wouter (en een beetje naar je opa) er in.
  Gefeliciteerd met je 300 blogposts, ik bedenk mij erbij dat er dan zeker 250 reacties van mij op je blog staan, hahaha! Ik wil graag aan de 500+ reacties komen, dus ga maar lekker door met bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, ik krijg het koud en warm tegelijk als ik je berichtje lees!!
  Wat een mooi gebaar. Het zal voor jou ook een soort therapie geweest zijn, om te haken aan deze deken.
  Ik vind de naam Wouter heel creatief verwerkt in de deken.
  Heel mooi dat de vierkantjes allemaal een betekenis hebben, ik bedoel, het zwart, de kleuren en de rand.
  Heel héél mooi, ik weet zeker dat je ouders hier de liefde vanaf voelen komen.

  Gefeliciteerd met je 300ste berichtje. Ik ga ook eens kijken hoever ik ben, ik let daar nooit zo op.
  Maar het bloggen sleept ons meer dan eens door moeilijke periodes heen, ik lees het vaker. En het is een leuke hobby, creatief bezig zijn en daarover bloggen, Mooi toch?!
  Fijn weekend en blijven bloggen hoor, ik vind het altijd reuze gezellig hier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig aandenken aan jouw broer. En wat moet dat een bijzonder project voor je zijn geweest om aan te werken...
  300 blogberichten, dat zijn er al veel. Zo fijn om te zien dat ze gelezen en gewaardeerd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Emily, ik voel me haast beschaamd om te reageren op je give-away, nu je dit combineert met deze prachtige Memory-deken. Wat heb je dat prachtig gedaan, en wat zullen je ouders daar blij mee zijn! Wat ben je toch een lieverd!
  Goed weekend, en ga alsjeblieft lekker door met bloggen, ik vind het altijd weer leuk om bij je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toevallig op jouw blog terecht gekomen.Wat een vreugde.
  ik ben maar zo brutaal om ook mee te loten voor de give away.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In de galerij van Link Your Stuff zag ik deze prachtige deken. Nieuwsgierig geworden klikte ik er op en kom ik hier terecht. Jij leest geregeld bij mij mee en laat vaak gezellige reacties achter. Waarvoor veel dank. Zo leuk!
  Gefeliciteerd met je 300e blogje. Dat zijn er heel veel. Ik heb ze lang allemaal niet gelezen. Maar ga straks even rond neuzen hier.
  Wat een bijzonder verhaal bij deze deken. Vol liefde gemaakt. Mooi!
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Emily, ik lees altijd erg graag jouw blogberichten, ze geven mij veel inspiratie. Wat een mijlpaal, het 300ste blog. Dan die deken, zo mooi en liefdevol! Een heel speciaal cadeau. Ik doe graag mee met de give away! Groetjes, Ginny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wooow, wat is die deken mooi en bijzonder!! Zoveel symboliek erin en zo'n mooi kado voor je ouders. Ik krijg er gewoon een beetje kippenvel van... Prachtig aandenken aan je broer.
  En Poeh, je 300ste blogbericht alweer, ook een mijlpaal. Leuk dat je daar een give-away voor op poten zet. Bij deze laat ik weten dat ik daar graag aan mee doe.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie manier om zo Wouter te herdenken. Bij het zien van jouw hart komen vast mooie herinneringen boven aan jullie Wouter. Een heel bijzonder cadeau voor je ouders.
  300 blogberichten. En wat heb je in die tijd veel mooie dingen gedeeld en wat heb je veel beleefd. Ik hoop dat je nog lang met plezier doorgaat met jouw blog.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie herinneringsdeken heb je gemaakt. Ik lees vaak jouw berichten en vind het gezellig als er weer iets nieuws geschreven is.
  De 300 blogs heb ik niet gelezen,ik ken je blog nog niet zo lang maar wel gelijk onder mijn favorieten gezet zodat ik je snel vind. Hopelijk komen er nog minstens 300 bij. Heel veel mooie herinneringen zitten er natuurlijk in elke granny die jij gemaakt hebt. Ik kan me voorstellen dat je ouders er blij mee zijn. Blijf je met veel plezier volgen.
  Groetjes Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, wat een prachtige en bijzondere deken. Zoveel liefde en speciale herinneringen erin verwerkt. Om stil van te worden.
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige deken heb je gemaakt. Heel ontroerend hoe je de symboliek rond jouw broers leven en overlijden verwerkt hebt. Een dierbaar aandenken voor je ouders.
  Ik zie het bericht van je give away nu pas. Ik doe graag mee, als het nog kan. Maar misschien heb je al een winnaar, dat is ook prima.
  Dankjewel voor al je fijne blogjes, heel inspirerend altijd weer!
  Lieve groet, Marijke

  P.S. Ik ben net begonnen aan het vogelschilderijtje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen