vrijdag 23 oktober 2020

JIJ-kaarten

Even een kleine inhaalslag wat kaartjes betreft. Voor deze kaarten gebruikte ik telkens dezelfde mal in andere combinaties. Ik heb het over de JIJ mal van Karin Joan voor Marianne design. Ik zag de mal al zo vaak voorbij komen maar hij was telkens uitverkocht. Toen die eindelijk weer terug was, bestelde ik hem. Ik denk dat ik deze mal tot nu toe het meest gebruikt heb. Ik maakte er heel veel kaartjes mee om te versturen. Sinds een tijdje volgt mijn moeder (en ik ook) Saskia van feestje op de deurmat via twitter. Zij deelt oproepjes voor mensen die wel een kaartje kunnen gebruiken. Heel leuk om te doen. En een paar collega's en lieve vriendinnen verdienden ook een leuke kaart. Ik gebruik de mal heel veel in combinatie met de stempels van Perlenfischer die ik heb. Die kocht ik bij De kroonluchter hier in Hengelo. Een paar andere maakte ik in combinatie met een embossingfolder die ik daarna voorzag van kleur met waterverf.



Deze is voor een collega die ernstig ziek is. 2 klavertjesvier heb ik geëmbost (is dat een woord) met goud poeder van de action.


En deze is voor een collega die geopereerd moest worden en al heel lang in de ziektewet zit.










Fijne dag lieve mensen.

Lieve groetjes,
Emily



 

dinsdag 20 oktober 2020

Herdenkingsmonument

Ik deel hier niet vaak iets over Wouter, simpelweg omdat ik vaak niet weet hoe en wat ik moet beschrijven. De zware dagen van dit jaar zijn weer achter de rug. Zijn sterfdatum en verjaardag, die dagen zijn altijd net iets lastiger als andere. Nu leek vandaag een goed moment om weer eens een blogje aan Wouter te wijden, aangezien er een stuk in de regionale krant verschijnt over zijn herdenkingsmonumentje aan de vliegveldstraat.

 Vlak voor Wouters sterfdatum, 3 september, werd eindelijk zijn herdenkingsmonumentje geplaatst. We waren hier al sinds het begin van het jaar mee bezig. Het paaltje bestellen en een aanvraag indienen bij de provincie. Maar helaas gooide corona roet in het eten. Het marmer wat gebruikt wordt, gaat naar India om daar bewerkt te worden. Helaas voor ons ging India ook compleet op slot door corona dus bleef het marmer heel lang daar liggen. Vlak voor onze zomervakantie kregen we het bericht dat het paaltje klaar was, wij helemaal blij. Helaas kwam er weer een tegenslag. De aanvraag was door de provincie goed gekeurd, alleen mocht het herdenkingsmonumentje niet van steen zijn. Huh? Wij schrokken en waren erg verbaasd, want 200 meter verderop staat zo'n zelfde paaltje aan de straat. Wij achter de provincie aan, kregen we de vervanger van de vervanger aan de telefoon in verband met de zomervakantie. Hij kon ons geen uitsluitsel geven maar zou erachteraan gaan. Ondertussen hadden wij ons ook aangemeld bij onze regionale krant de Tubantia. Die maakten een serie over bermmonumenten in Twente en de Achterhoek en wij (mijn moeder en ik) wilden graag ons verhaal vertellen over Wouter.

Gelukkig kregen we, terwijl we op vakantie waren, groen licht van de provincie. En een dag later belde de schrijver van het stuk in de krant, Alphons, om alvast even telefonisch wat dingen te bespreken. Zodra het monumentje geplaatst was, zouden we daarna met hem in gesprek gaan. Super spannend.
Zoals ik al schreef werd een paar dagen voor Wouters sterfdatum dan toch eindelijk het herdenkingsmonumentje geplaatst. De tekst is hetzelfde als op zijn grafmonument. We lopen er nu regelmatig langs, er brandt altijd een kaars, er staat een lampje op zonne-energie en regelmatig een mooi boeketje bloemen.
Een paar dagen na het plaatsen van het monumentje hadden we het gesprek met Alphons, voor de krant. Gewoon bij het monumentje, aan de straat. Het was een ontzettend fijn gesprek. En er kwam een heuse fotograaf om foto's te maken. En toen afwachten tot het geplaatst zou worden. Gisteren kreeg ik telefoon dat het vandaag in de krant kwam te staan. Ohhhh. Wat spannend. 's Avonds ontplofte onze telefoons zo ongeveer, het stuk was online al te lezen. Wauw. De foto's waren echt goed geworden, en de tekst hadden we van tevoren al mogen lezen en goedkeuren. 

Hieronder de link van de tubantia en het AD, want daar kun je het stuk ook lezen. 








Hieronder de schermafbeeldingen die ik gisteren maakte. We stonden zelfs even helemaal bovenaan de site van de Tubantia.





Zelfs een foto op de voorpagina.

Wauw, een hele pagina gewoon.

Ik ben blij dat we op deze manier Wouters verhaal konden vertellen, 2 jaar nadat we hem verloren. Hij verdient het zo. Een mooi eerbetoon voor een prachtige jongen die veel te vroeg uit ons leven werd weggerukt. 

Ik ben best benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het mij weten in de reacties??

Lieve groetjes,
Emily


 

zondag 18 oktober 2020

zijwaartse chevron sjaal

Je zag hem al voorbij komen in mijn vorige bericht. Mijn zijwaartse chevron sjaal uit het boek 'sjaals haken a la sasha'. Het garen kocht ik vorig jaar op de Creativa in Dortmund. Ik wist heel lang niet wat voor patroon ik wilde gebruiken ervoor tot ik het mooie boek van Sasha zag. Ik startte de sjaal al voor mijn quarantaine, maar maakte hem toen wel snel af. De kleuren zijn heerlijk herfstig vind ik zelf. Ik draag de sjaal nu graag met een sjaallus om de punten heen, zodat hij goed blijft zitten. Gisteren droeg ik de sjaal tijdens het wandelen, wat niet eens nodig was want het was toch lekker weer. heel anders als vandaag, hier is het helemaal grijs en een beetje mistig.
You could have seen this scarf in my last post. My chevron scarf from the book 'sjaals haken a la sasha'. I bought the yarn last yarn at the Creativa in Dortmund. It took me a long time to figure out what to do with it, untill I saw Sasha's beautiful book. I started the scarf before my quarantaine, but quickly finished it then. I love the autumnal colours. Finally took some photos on our daily walk yesterday. Didn't even really need a scarf because the weather was so nice. Other than today, it's foggy and grey here in the East.









Fijne zondag.
Have a lovely Sunday

Lieve groetjes,
Emily
Sweet greetings,
Emily

 

donderdag 8 oktober 2020

Quarantaine

Het is weer een paar weken geleden sinds ik hier voor het laatst was, ik had niet veel om te laten zien. Wel wil ik vandaag dit met jullie delen. 2 weken geleden werd bekend dat op mijn werk een besmetting met corona was vastgesteld. Cliënten werden getest en het personeel ook direct. Ik had geen klachten, hoewel ik die woensdag ervoor (we werden donderdag getest) een droge keel had. Vrijdag kreeg ik de uitslag dat ik positief getest was. Wow, dat was even schrikken. Direct in quarantaine op mijn kamer, zodat ik zo min mogelijk contact zou hebben met mijn ouders. 7 dagen quarantaine vanaf woensdag. Gelukkig ontwikkelde ik ook geen klachten en mocht ik vorige week donderdag weer uit quarantaine en aan het werk. Wat een rare tijd was het zeg. Gelukkig is er verder niemand ziek geworden in mijn omgeving. Ik deel graag gewoon even wat foto's van mijn quarantaine hier met jullie, gewoon wat random foto's die ik maakte in die week tijd.

Deze mooie herfstsjaal is inmiddels helemaal af, alleen nog foto's maken.


Formule 1



Grey besloot even op bezoek te komen door het open raam. haha.

Deze mooie bloemen kreeg ik van mijn werk, ze staan nog steeds prachtig.


Floortje hield mij ook vaak gezelschap.

En verder haken met deze mooie winterdeken.

Ik heb ondertussen alweer wat kaarten gemaakt, die ik jullie weer zal showen. En mijn mooie nieuwe herfstsjaal natuurlijk. Weer genoeg creatieve dingen te doen gelukkig.

Fijne avond.

Lieve groetjes,
Emily