vrijdag 11 oktober 2019

granietsteek omslagdoek // moss stitch shawl

De granietsteek omslagdoek van by claire was in 2016, toen die gepubliceerd was, razend populair. Ik heb hem toen gemaakt met ander garen en dat was niet zo geweldig, ik gaf de sjaal weg. Hij stond nog op mijn lijstje om ooit te maken, maar het kwam er niet van. Op 9 september deelde Echtstudio een foto van de omslagdoek maar dan in een andere kleurencombi. Ik was direct verliefd op de kleuren. Echt geweldig. Ik wilde hem heel graag maken. Maar, echtstudio had de kleuren niet gedeeld. Ik dacht, nou dan wacht ik wel. Maar op vrijdag 13 september hadden ze een korting actie op de ByClaire garens. Ik dacht, dat moet ik hebben. Ik pakte de foto erbij en zocht de kleuren op de gok uit, en voegde nog 2 extra kleuren toe. Een dag nadat ik had besteld, deelden ze de omslagdoek als haakpakket. Ik checkte, ik had de goede kleuren besteld. Jeej. 

Ik nam de bollen wol mee toen wij een dagje naar de de Moezel gingen, in Duitsland. Rustig tijd om te haken dus. Aan het eind van de dag was mijn sjaal bijna af. 

De foto's maakte ik vorig weekend, toen het mooi weer was. Het is nu toch al de hele week regenachtig, brrr. Ik heb wel mijn sjaal nu al een aantal keren kunnen dragen. 

Ik maakte, net zoals de vorige keer, weer een brushlettering compositie voor bij mijn project. Erg prettig om zo mijn brushlettering te oefenen en een mooi plaatje te hebben voor mijn blog.

The Moss stitch shawl from  by claire was really popular, back in 2016. I made one in a different yarn, but that wasn't great, so I gave it away. I put it back on my list to make it again, but I never did. Till now. On the 9th of September Echtstudio shared the shawl again, in different colors. I fell in love with it. I really wanted to make them. But they didn't share the colors they used. I thought, well I'll wait. But on Friday the 13th of September Echtstudio had a sale on the By claire yarns. I thought, well now it's time to take. I looked at the picture and chose the colors and added another 2 colors. A day after I ordered, they shared the shawl as a yarnpack. I checked, I ordered the right colors. Yeah. 

I took the yarn with me when we went to the Moezel in Germany, for a day. Relaxing crochet time in the car. At the end of the day I almost finished the whole shawl.

I took the pictures last weekend, when the weather was nice. It has been rainy here all week, brrr. But I was able to use my shawl already haha.

Just like last time, I made a brushlettering composition for my project. Really nice to practice my brushlettering and have a nice picture for my blog.

Wat gaan jullie dit weekend doen?
Ik heb vrij, dus ik ga lekker haken en handletteren/brushlettering denk ik. 
What are you up to this weekend?
I'm free, so I'm gonna do some crochet and handlettering/brushlettering I think.

Fijn weekend.
Have a lovely weekend.

Lieve groetjes,
Emily
Sweet greetings,
Emily5 opmerkingen:

 1. Een heel mooie sjaal! En een mooi naambordje er weer bij, heel leuk zo!
  Fijn weekend, geniet ervan! Ik ben net begonnen met een plaid dat als kerstcadeau bedoeld is, dus die komt voorlopig niet op mijn blog, maar ik weet wel wat ik ga doen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Een heel mooie omslagdoek en ook de kleuren, zo herfstig! Geniet ervan!

  Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi is de onslagdoek in deze kleurencombinatie, past helemaal bij de herfst. En wat is er nu lekkerder om in zo'n omslagdoek te duiken met een warm kopje thee met het herfstachtige weer van afgelopen week. Ook ik ben bezig met een warme sjaal en een lekkere omslagdoek. Maar eerst moet er nog even een ander projectje af. Een met een kersttintje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat haakt lekker weg denk ik, mooie makkelijke sterk.
  De kleuren zin zó mooi, echt herfst.
  En het staat je ook goed, deze kleur.
  Het weer is niet fijn, maar wel fijn dat je nu je mooie sjaal al vaker hebt kunnen dragen😉.
  Ik ga niet veel bijzonders doen, beetje rommelen in huis, misschien nog even knutselen, vanmiddag stuk met de hond lopen en vanavond Nederlands elftal kijken, daarbij ga ik denk ik maar eens fijn haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie sjaal! En je handlettering ziet er heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen