donderdag 1 september 2016

Vakantie haakwerkjes // Vacation crochetwork

Natuurlijk zat ik in Italië ook niet stil wat haken betreft. Ik had een aantal projecten meegenomen, en kocht nog wat erbij op vakantie (*oeps hihi*). Uiteindelijk zijn er 3 projecten af gekomen :-). 

Of course I haven't stopped crocheting while I was in Italy. I took some projects with me, and I bought some on vacation (*Oops* hihi). Eventually I finished 3 projects.

Tafelkleedje!
Doily!
Mijn moeder is dol op de tafelkleedjes die ik haar haak, er ligt er altijd 1 op tafel. Op vakantie koop ik altijd meerdere haaktijdschriften, en dus ook 2 bolletjes garen. In Italië verkopen ze veel garen dat ook uit Italië komt. Zo ook dit garen. Sesia! 50 gr. = 215 m. Ik heb denk ik ongeveer 40 gram gebruikt. Met haaknaald 1,5. Het patroon komt uit Häkeln Kreativ nr. 1.

My mom loves the doily s I make her, There is always one on the table. On vacation I'll always buy several crochet magazines, and this time 2 balls of yarn. In Italy they sell yarn which is mostly from Italy. Also this yarn. Sesia! 50 gr. = 215 m. I used approximately 40 gramms. With crochet hook 1,5. And the pattern is from Häkeln Kreativ nr. 1.
Poncho Drops Big Delight.
Ik haakte deze zomerse poncho naar Dit patroon van Drops.
Ik gebruikte 2 bollen Drops Big Delight, kleur 04 Marina.
En haaknaald nummer 5, zoals het patroon aangeeft.
I made this Summer poncho with This pattern from Drops.
I used 2 balls of Drops Big Delight, colour number 04 Marina.
And crochet hook number 5, like the pattern says.


Heerlijk voor koele zomeravonden :-).
Lovely for the cool Summer evenings :-)

My Boshi muts.
Kun je je voorstellen dat ik nog geen My Boshi muts had. Nou, echt waar. Haha. Nu waren we in Italië op een rommelmarkt, en daar lag zo'n kant en klaar pakket voor een My Boshi muts. Ik was verkocht. Ik begon direct aan de muts, en aan het eind van de vakantie was hij af. 
Can you imagine I hadn't got a My Boshi hat. Well, I really hadn't. Haha.
Now we were in Italy at a flee market, and there was a package for a My Boshi hat. I was sold. I started on the hat right away, and at the end of the vacation it was finished.


Deze afgelopen dagen ben ik erg druk geweest op mijn blog. Nu dat de vakantie bijna voorbij is, kan het zijn dat ik weer iets minder aanwezig ben :-). Dankjewel voor het achterlaten van een reactie. Ik word er altijd zo blij van. 
The past few days I have been very busy at my blog. Now that the vacation is almost at the end, can it be that I won't be here on my blog so often :-)
Thank you for leaving comments. It always makes me so happy,

Fijne avond allemaal.
Have a nice evening everyone.

Lieve groetjes,
Emily
Sweet greetings,
Emily

13 opmerkingen:

 1. Zo'n doily fleurt een tafel of kast meteen op, ik hou er ook wel van en heb er een paas witte, ouderwetse op een plankje in de keuken liggen :-)
  Die poncho ziet er geweldig uit, en zo'n muts... die heb ik ook nog niet! Zal eens dringend moeten beginnen ;-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Emily,
  Leuke blog heb je (toevallig ontdekt via je post op Tertia's blog :-).
  Ik blijf je volgen!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Emily,
  Leuke blog heb je (toevallig ontdekt via je post op Tertia's blog :-).
  Ik blijf je volgen!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk kleedje! En dat op naald 1,5 dan moet je wel geduld hebben. Ik weet nooit zo goed wat ik met die kleedjes moet doen. Heb er 1 op de salontafel en 1 als applicatie op een kussen (door m'n moeder erop laten naaien, hihi). Ook ooit eens 1 in een ring bevestigd en aan m'n zus gegeven die hem voor het raam hing...
  Een boshi-muts heb ik ook (nog) niet, maar andere mutsen genoeg dus denk dat ik er niet aan ga beginnen. ;)
  Leuk om haakboeken in het buitenland te kopen. Ik heb in Zwitserland geen leuks kunnen scoren deze zomer...
  Groetjes en succes op school

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi Emily
  Die kleedjes zijn gewoon hartstikke leuk: bij elke kleur bakje of schaaltje maak jij er 1. Dus regelmatig wisselen en weer wat anders laten zien. De zomerse poncho ga ik wel even stiekem lenen denk ik: net mijn kleur. Die muts.........nou dat weet ik nog niet, die wat nu net klaar is (ja hoor al weer een muts, vind ik veel mooier). Lekker bezig. Zelf heb ik in augustus helemaal niks gemaakt :-(. Nou ja, er is al wel een tas voor jou klaar. hé, hé eindelijk weer eens iets leuks gedaan. Volgende week weer school en stage, veel succes in je laatste jaar van de opleiding. groetjes je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie doilies, Emily.
  Weet je dat wol uit Australië is naar Italië exportiert om spinnen te zijn? Ik ben benieuwd - kijk je iets wol garen in Italië?
  Ik heb "My Boshi" garen en patronen in Australië gezien alleen voor éen seizon en dan niet meer. Ik weet niet waarom. Ik denkte dat ze populair waren. Daar zijn minder 'crocheters' in Australië dan 'knitters'. (Meer breien dan haken.)
  You had a productive holiday, Emily! Ik hoop dat jij kan mijn slechte Hollandse taal verstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow....dat kleedje voor op tafel moet vast een monniken werkje zijn geweest op haaknaald 1,5 nog zelfs! Daar heb ik nou niet echt het geduld voor! Prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow....dat kleedje voor op tafel moet vast een monniken werkje zijn geweest op haaknaald 1,5 nog zelfs! Daar heb ik nou niet echt het geduld voor! Prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke vakantiehaaksels! Prachtig, je gehaakte doily, ik kan mij voorstellen dat je moeder er wijs mee is.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hello Emily,

  Well done for finishing 3 fantastic crochet projects whilst on holiday, they are lovely!!!! :)

  So what will you make next, any plans yet?

  Ingrid xx
  Myfunkycrochet.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, je hebt zeker niet je haaknaalden links laten liggen :-)
  Alle 3 de projecten zijn mooi geworden! Je moeder zal vast heel blij zijn met dit mooie, fijne exemplaar kleedje in een mooie kleur. De poncho heb je van heel leuk garen gemaakt, ook weer mooie kleuren! Ik hoop dat je de muts nog heel lang op de kapstok kunt zien hangen en dat je hem niet nodig hebt, al zal hij je wel heel leuk staan met die lange blonde haren :-)

  BeantwoordenVerwijderen