zondag 26 februari 2017

kruidvat colsjaal

Voor 2 of 3 weken geleden was er garen in de aanbieding bij Kruidvat. 3 bolletjes waren genoeg voor een leuke colsjaal. Dus ik direct naar de Kruidvat, want die wilde ik hebben. Ik zeg alvast: ga op tijd! Ik was er maandag, terwijl de aanbieding vanaf dinsdag geldt en er waren bijna geen bolletjes. Dus mocht je ooit naar de Kruidvat willen voor garen, ga dan alvast op maandag kijken of het er al ligt ;-). Maar goed. Het patroon haakt heerlijk weg en is super simpel. Klik hier! voor het patroon. En dit is uiteindelijk mijn eindresultaat geworden. Maar Let op! de colsjaal is best strak nu dus misschien zou je een bolletje extra moeten gebruiken.

2 or 3 weeks ago I bought some yarn at the Kruidvat. 3 balls of yarn were enough to make a cowl. I loved the colours and took 3 balls. But Note! the cowl is a bit tight so maybe you should use another ball of yarn to make it bigger. Click here! for the pattern. Note! it's in Dutch.


Natuurlijk was Floortje er als de kippen bij. *zucht*
Ofcourse Floortje was here instantly when I started shooting pictures.Het is een heerlijke col voor het voorjaar. Hopelijk komt het voorjaar snel!
A lovely cowl for the spring. Hopefully Spring comes soon!


Vrijdag zouden mijn moeder en ik even naar Enschede. Daar zit een hele grote vestiging van Die Grenze, en het is altijd zo leuk om daar rond te lopen. We gingen eerst naar Ikea voor een ont...bijt.... Wat een drukte. Echt niet normaal. Het leek wel of heel Twente en omstreken bij de Ikea stond te wachten in de rij voor het ontbijt. Dus we gingen snel door. Bij die Grenze zit een pop-up restaurant, waar ze ook ontbijt serveerden. Met een extra chocolademelk met slagroom was het geregeld. Op deze foto staat mijn moeders broodje niet op. Het was heerlijk, maar natuurlijk wel duurder. €4,- voor een ontbijtje en dan nog een extra chocolademelk. 
On Friday my mum and I went to Enschede. There is a big Die grenze, a store in Holland, it's always nice to walk around. We first went to Ikea for a break...fast... Oh my Gosh, what was it busy. Not normal. It looked like whole Twente went to Ikea for breakfast. So we left. At the Grenze was a pop-up restaurant, where they also serve breakfast. With an additional Hot chocolate with whipped cream it was settled. I didn't take a picture of my mum's bread. It was delicious.


Na naar die Grenze te zijn geweest (niks gekocht) liepen we naar de Prijsmepper. Daar hebben ze allerlei dingen van Kruidvat en Trekpleister, afgeprijsd. Ik kocht een aantal leuke handwerkspulletjes voor de helft van het geld :-D.
After the Grenze we went to the ''prijsmepper''. They sell things from Kruidvat and Trekpleister, but then on sale. I bought some craftingsupplies on sale for 50% less :-D.
Met deze bolletjes ga ik nog een colsjaal zoals hierboven maken :-)
With this yarn I'm going to make another cowl like up here :-) 

De Flying Tiger. 
Daar hadden we wel van gehoord, maar waren we nog nooit geweest. En toen liepen we er zomaar tegen aan in Enschede. Een kleine winkel was het. Zijn er grote winkels? Let me know. Ik kocht voor mijn vader en broer allebei een raviolimaker, gewoon omdat ik ze leuk vond. En toen zag ik deze bolletjes. Ze hingen er op deze volgorde en ik dacht. Dat is het garen dat ik ga gebruiken voor de vijfkleurensjaal van ByClaire. Het garen is wel dunner, maar dat maakt niet uit. Het wordt toch een zomers sjaaltje. 

The Flying Tiger.
We heard about it of course, but we never been there before. And then we just ran into it in Enschede. It was a small shop. Are there any bigger ones? Let me know. I bought a ravioli maker for my brother and father, just for fun. And then I found this yarn. the yarn hung there in this order. I thought this is the yarn to use for the ''vijfkleurensjaal'' from ByClaire. The Yarn is a little thinner, but that doesn't matter. It's going to be a summer scarf anyway.
Om af te sluiten vandaag nog even de stofjes die we kochten op het stoffenspektakel. Die was ik de vorige keer vergeten. Die paarse lap met Roma erop is voor een maxidress voor mij. De rest weten we nog niet. 
And to close this post, here are the fabrics we bought at the stoffenspektakel. I forgot last time. The purple fabric with Roma on it is for me, for a maxidress.


Wat doen jullie op deze grijze dag? Let me know! :-).
And what are you doing on this grey day? Let me know! :-)


Fijne zondag.
Have a nice Sunday.

Lieve groetjes,
Emily

Sweet greetings,
Emily


7 opmerkingen:

 1. Leuke colsjaal! Staat je weer heel mooi.
  O ja, is Die Grenze echt de moeite waard? Ik heb het vorige keer overgeslagen, maar was weer wel erg gecharmeerd van een andere winkel die ik niet kende, een Deense, S.... Grenen (eerste deel van de naam weet ik niet meer), zo'n gave winkel! Net als de flying tiger :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, mooi kleurig!
  Wij zijn toch gaan wandelen ... met paraplu gewapend! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een leuke dingen heb je gescoord! Die stofjes zijn allemaal mooi! En dat garen, daar maak jij weer iets prachtigs van :-)
  Je colsjaal is ook geslaagd, klein beetje jammer dat hij maar nipt past, maar misschien rekt hij nog wat uit?
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke winkel is dat he flying tiger. Ik koop daar ook wel regelmatig iets van een kadootje ofzo. De prijsmepper ben ik nog nooit geweest. Toch maar eens kijken daar. Ikea is sowieso wel erg druk maar voor die ontbijtjes komen ze echt van overal lijkt het wel... Nou ja dit zag er ook heerlijk uit hoor. En mooie sjaal heb je gemaakt.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Flying Tiger komt mij bekend voor, volgens mij ben ik er weleens geweest. Leuk uitstapje hebben jullie gehad, gezellig met je moeder samen!
  De vijfkleurensjaal heb ik ook al gespot, erg leuk patroon! Mooie kleurtjes en mooie spulletjes al met al.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een waanzinnig leuke colsjaal! Bedankt voor de tip, ik heb hier ook nog kruidvat bolletjes liggen!
  Flying Tiger heb ik wel van gehoord maar ben er nog nooit geweest, schijnt erg leuk om te snuffelen zijn. Lieve Groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, die colsjaal! Je hebt weer allerlei moois gescoord.

  BeantwoordenVerwijderen